Загиналият ученик бил племенник на водещ турски опозиционен политик   Дете и

...
Загиналият ученик бил племенник на водещ турски опозиционен политик
 
Дете и
Коментари Харесай

След атентата в Истанбул: Кюрдска ракета удари училище, уби ...

Загиналият възпитаник бил племенник на водещ турски опозиционен политик

 

Дете и преподавател са починали в учебно заведение в Каркамъш, югоизточната провинция Газиантеп при ракетните офанзиви на кюрдите. Това разгласи турският вътрешен министър Сюлейман Сьойлю.

 Анадолска организация

Губернаторът Давут Гюл заяви, че пет ракети са блъснали учебно заведение, две къщи и камион покрай границата с Турция.

 

Това стана в резултат на ескалация на трансгранични престрелки след турските въздушни интервенции през уикенда, в отговор на смъртоносната бомбена офанзива в Истанбул преди седмица, където починаха 6 жители, а 81 бяха ранени.

 Анадолска организация

Президентът  Ердоган съобщи, че въздушната интервенция " Нокът-Меч " против сепаратистката терористична организация ПKK (YPG) в Северен Ирак и Сирия не се лимитира единствено до въздушна интервенция, съобщи турската национална медия ТРТ.

 

„ Нашето министерство на защитата и Генералния щаб вземат решение дружно. Правим нашите съвещания и по-късно подхващаме съответните стъпки “, съобщи Ердоган при завръщането си от Катар. 

 Анадолска организация

Той акцентира, че не са имали диалози с президента на Съединените американски щати Джо Байдън и президента на Русия Владимир Путин по отношение на тази интервенция.

„ Но и господин Байдън, и господин Путин към този момент знаят, че можем да вършим такива неща в този район когато и да е. Ние не работим с позволение. Ако ще вършим крачка, ние решаваме и вършим и тази крачка. Съединени американски щати би трябвало да знаят, и се надявам, че те ще видят по какъв начин ще предприемем по-решителни по-важни стъпки в идващия развой. "

 

Депутатът от главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) Махир Полат съобщи, че детето, убито при офанзивата през вчерашния ден, е негов племенник.

 Анадолска организация

Министърът на образованието Махмут Йозер разгласи затварянето на всички учебни заведения в региона Каркамъш на провинция Газиантеп, където паднаха ракетите.

 

Посолството на Съединени американски щати в Турция също осъди нападението.

 Анадолска организация

Бременна жена, в началото обявена за убита, е била тежко ранена и е на лекуване в болница, сподели Сьойлю по-късно.

 Анадолска организация

Турски военни самолети към този момент бяха направили удари в Сирия и Ирак на 20 ноември, унищожавайки 89 цели,  свързани със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) и YPG, които съгласно Анкара са крило на ПКК. До момента при интервенцията са обезвредени 184 терориста, съобщи ТРТ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР